Tempur

Tempur är ett material som är viskoelastiskt temperaturkänsligt och som formas efter din kropp. Materialet tempur uppfanns ursprungligen av NASA. Komfortmaterialet är högteknologisk och utvecklades ursprungligen för det amerikanska rymdprogrammet. När man trycker mot materialet tempur med en viss tyngd, så ger materialet långsamt efter. Detta innebär att din kroppstyngd, eller delar av din kroppstyngd, får en jämn fördelning över tryckytan. Tempur återgår sedan till den ursprunliga formen efter att trycket avlägsnats. Materialet tempur ger således en enastående komfort. Men man ska också komma ihåg att tempur är synonymt med kvalitet.

Fagerdala World Foams är en svenska multinationell cellplatstillverkare som år 1989 förvärvade Dan-Foam. Dan-Foam var då ett litet företag på den danska möbelmarknaden, som tillverkade polyuretanskumplast. Företaget arbetade under 1980-talet med att försöka åstadkomma en tillverknngsprocess i större skala. Då Fagerdala förvärvade det danska företaget, så börade de med att inkludera tempurmatielaet i sitt sortiment.

Känslan av att lägga sig på ett tempurmadrass är onekligen unik. Det kan dock ta en liten stuind innan du märker en förändring. Till en början kan tempurmaterialet känns något hårt. Men efter en stund har tempurmaterialet format sig exakt efter din kropp. Då en tempurmadrass formar sig efter din kropp, så slipper du den värk och stelhet som annars kan orsakas av att man sovit i fel ställning. När du ligger på en temourmadress så vilar dina leder och din ryggradd. Trycket på nerver och muskler minskar också.

Genom att skaffa en tempursäng, så förbättras inte bara din sömn och vila. En tempurmadrass gör det möjligt för dig att vila i ett läge som känns naturligt och avslappnat.Detta leder blan annat till att du får bättre blodcirkulation. När du ligger på en tempurmadrass, så kommer du inte att vrida och vända dig så mycket under din nattsömn. Allt detta sammantagen ger helt enkelt en bättre sömnkvalitet.

Får du ibland ont i axlar och nacke när du sover, så kan det vara en bra idé att skaffa sig tempursovkuddar. Förutom den smärta som kan uppkomma när man sover med huvudet i en ansträngade läge, kan sovkuddar av tempur göra så att din eventuella problem med snarkning förbättras.Förutom sängar erbjuder tempur flertalet andra tryckavlastande produkter. Du kan exempelvis investera i en nackkudde, som är synnerligen bra att ha till hands om man är ute och rese längre sträckor. Tempur erbjuder också exempelvis sovmaskar, sängryggskudde och kildyna.

En tempursäng ger dig följaktligen av en bättre livskvalitet i stort. Detta då bra sömn gör att du också fungerar bra i ditt aktiva liv. När du handlar en tempurprodukt, så får du en garanti på tre år. Du har också möjlighet att förlänga denna garantitid. För att läsa mer om Tempurs produkter kan du surfa in på deras hemsida. Här kan du ladda ner en broschyr direkt till din dator. Vidare kan tempur erbjuda dig flera almmänna goda råd för hur du ska få en god natts sömn. Skulle du ha några frågor som du inte tycker att du får svar på via hemsidan, så kan du alltid höra av dig direkt till företaget.