Tempur Pedic

Tempur-Pedic International, Inc. saluför och distribuerar madrasser och kuddar i ett viskoelastiskt temperaturkänsligt material. Företagets produkter säljs under namnen Tempur och Tempur-Pedic. Tempur-Pedic Internationals högkvarter ligger i Lexington, Kentucky, USA. Materialet tempur utvecklades ursprungligen av NASA. Detta för att underlätta trycket från G-kraften då rymdfärjor skulle skjutas upp i luften.

Tempur kom dock aldrig att användas i rymdsammanhang. Istället kom tempur att användas i medicinska sammanhang, för exempelvis patienter som led av trycksår efter att ha varit sängbundna under en lång period. Rättigheterna till att tillverka materialet fick Tempur i slutet av 1980-talet. Tempur Pedic är auktoriserad av United States Space Foundation och har tillstånd att använda sig av den officiella märkningen ”Certified Space Technology”. De tempurprodukter som säljs och marknadsförs för hälso- och sjukvårdssektorn kallas för Tempur-Med.

Tempur Pedics madrasser, som är tryckavlastande, har revolutionerat sättet att se på hur en madrass ska vara. Idag är experterna överens om att madrassen ska forma sig efter din kroppstyngd. När man står i begrepp att investera i en ny säng är det mycket viktigt att man tänker på sin sovställning. En felaktig sovställning, med dålig tryckavlastning, kan leda till att du får problem med nacken, ryggen och lederna. Om du skulle ha en madrass som är för mjuk, respektive för hård, så kan detta leda till att problemen blir värre. Tempur Pedic förbättrar inte bara din sömn utan av din livskvalitet i stort. När du sover i en säng från Tempur Medic så får du också en bättre blodcirkulation. Du vrider och vänder dig inte heller lika mycket i sängen under en natt.

Tempur Pedic har en mycket bra webbplats, där du kan hitta mängder av matnyttig information. Här kan du läsa mer om Tempur Pedics utbud av sängar, sovkuddar men också andra produkter. Tempur Pedic saluför även sittdynor, cykelsadlar och sovmaskar. Vidare kan du ladda ner deras broschyr. Tempur Pedic rekommenderas av 30 000 ryggexperter. Det finns också kliniska studier som visar fördelarna med Tempur Pedic. Förutom Tempur Pedics fördelar när det gäller din kropp, är deras produkter även estetiskt tilltalande. För detta har de vunnit Elle Interiörs Designpris EDIDA. Du hittar information om återförsäljare av Tempur Pedic på företagets hemsida.