Ergositter

Då många arbeten idag innebär mycket stillasittande, så kan axlar och nacke bli lidande. Således är det av stor vikt att man satsar på en arbetsmiljö som är så skonsam för kroppen som möjligt. Ett stort steg på vägen är införskaffandet av en så kallade ergositter. Det var Erik Rinne, som på 1980-talet i Sverige, uppfann konceptet till ergositter. En ergositter skiljer sig från andra stolar då den har ett tryckavlastningssystem.

Den bakre delen på en ergositters sits är sänkbar medan den främre delen är fast. I ett nedfällt läge så belastas inte din rygg. Skillnaden gentemot en vanlig stol är således enorm, då alla belastning ligger på ryggen. Detta innebär att, när du sitter på en ergositter så sträcks din rygg ut. På så vis får du också minde ryggvärk. En ergositter gör också att du får en bättre blodcirkulation och ökade syreupptagning.

Vidare underlättar en ergositter din andning. Med en ergositter blir din koncentrationsförmåga bättre och din stress minskar. Sammantaget har ergositter en positiv effekt på din allmänna hälsa. Det har utförts vetenskapliga tester på ergosittern i Sverige, Norge och USA. Ergosittern rekommenderas av läkare såväl som sjukgymnaster. Innan du införskaffar en ergositter, så ska du noga kontrollera köpevillkoren. Exempelvis ska du höra efter om vad som gäller beträffande garanti, betalningsalternativ, leveranstid och fraktkostnader.

Kom ihåg att en ergositter även är en investering för framtiden. Tack vare denna unika stol, förbättras inte bara din hälsa här och nu. Du minskar också riskerna för att du ska drabbas av värk längre fram. Om du är lång, så ska du höra efter om möjligheten att få en extra hög gasfjäder.

När du väl införskaffat en ergositter bör du noga läsa på bruksansvisningen så att du sitter på ett optimalt sätt. Du bör exempelvis kunna höjd- och sittdjupsjustera din ergositter. Vidare har ryggstödet olika lägen, samt en svankpump med ventilknapp. Nackstödet, på en ergositter, går att juster bakåt och framåt, men också i höjdled. Armstödet går också att justera i höjd- och sidled. Vidare har ergosittern ett gungmotstånd som är anpassningsbart. Allt för att din komfort ska bli så bra som möjlig.

När du slutligen sätter dig med hela ryggen mot ryggstödet, så kan du så kan du fälla ner reglaget så att sitsen fälls ner i det så kallade ergositterläget. Skulle du har några frågor ska du inte heller tveka att höra av dig till din återförsäljare.